Ingezonden YouTube door Olav Michels. Filmpje leuk, geluids kwaliteit niet best. Gaat om de muziek erachter!

Ingezonden YouTube door Olav Michels

 

Ingezonden YouTube door Olav Michels Sweet Bourbon & Bourbonnettes Sweet Bourbon Live Blues Nijmegen Mijn naam is Jan van Eck, Geboren in Goor en door mijn werk bij de NS, sinds 1983 woonachtig in Enschede. Mijn muzikale smaak was op jonge leeftijd behoorlijk stevig, Led Zeppelin, Deep Purple, Nazareth maar gaandeweg ontdek je ook in die stijlen de blues en dat heeft zich doorontwikkeld naar hoofdzakelijk blues maar ook andere stijlen hebben mijn aandacht. Jazz, americana, bluegrass tot klassiek, alles valt en staat met mijn gemoedstoestand. De greep van de muziek werd nog eens versterkt door de toenmalige. Een organisatie die mij na aan het hart ligt. Daar ben ik ook begonnen met het filmen van optredens (altijd met toestemming van de muzikant) en later ook de fotografie kant. En van daaruit is ook het radioprogramma ‘een uurtje van nix’ ontstaan. Even voorstellen: Herbert Schluter, geboren en getogen in Enschede. Muziek kreeg voor mij betekenis toen ik Bruce Springsteen ontdekte en daarna ontwikkelde dat zich richting rock en metal, zoals Iron Maiden, Metallica, Dio, Warlock en consorten. Enkele jaren geleden ontmoette ik een vriend van vroeger die mij introduceerde bij de toenmalige NiX BB Bluesclub – waar ik Jan van Eck ook ontmoette, net als een heleboel andere mooie mensen met 1 gezamenlijke passie: goeie muziek die met overtuiging gemaakt en gespeeld wordt. Ik zing zelf maar bezoek dus ook regelmatig optredens waar ik dan een ’stukkie’ over schrijf. Ook krijgen we als redactie regelmatig nieuwe albums toegestuurd ter recensie en ook daar schrijven we dan over. Gitarist. Speelde als bassist 8 jaar in de regionale bluesband Joint Venture en 14 jaar in de Nederlandse bekende band Bullfrog Blues Machine. Met laatst genoemde bracht hij mede een aantal Cd’s uit en was support act van o.a. John Mayall en Canned Heat. Speelde met Pat Savage (voorheen Doobie Brothers) op Biker’s Festival België.  Platencontract Munich Records 2003/2005. Initiatiefnemer van Blues & Rock Festival Berg en Dal. Oprichter van Sweet Bourbon en vooral muzikant in hart en nieren