Na een vliegende start in 2014 met voornamelijk eigen werk, is Sweet Bourbon al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. De vijf jaren die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met een live album, een debuutalbum, 2 singles, een aantal clips en vele live shows in binnen- en buitenland, heeft Sweet Bourbon laten zien dat “they’re here to stay”.

Na het debuutalbum LIVE AT TRIANON in 2015 verscheen in augustus 2017 het studio album NIGHT TURNED INTO DAY. De release van dit album verraste iedereen. Met een aantal gevarieerde songs van eigen hand verstevigde Sweet Bourbon zijn positie in het bovensegment van het clubcircuit. De invloeden van rock, blues, jazz en soul leverden een stevige southern-rock stijl op. De vele positieve binnen- en buitenlandse recensies en airplay bleven niet onopgemerkt.

Het neerzetten van de shows in diverse internationale clubs blijft elke keer weer een mooie uitdaging. Voor Sweet Bourbon is het door de jaren heen vanzelfsprekend geworden om on the road te zijn. De inspiratie en motivatie die de live optredens opleveren hebben geleid tot een studioalbum in 2020 met de titel BORN A REBEL en in 2021 verscheen de ep LIVE RECORDINGS. In mei 2022 verschijnt het vijfde album, Slippery Slopes. Dit is een live registratie van het concert dat de band in oktober 2021 gaf in de Bluesmoose reeks in Groesbeek. 

In september 2023 neemt gitarist en founding father Chris Janssen afscheid van de band. Hij wordt opgevolgd door Ron van Elten.

Ondertussen werkt de band aan nieuw materiaal voor een nieuw studio album.

René van Onna

lead vocals