Recensie CD Live At Trianon Recensie CD Live At Trianon Sweet Bourbon & Bourbonnettes. BluesnRoots Corner.
Geplaatst: Jan van Eck. Tekst: Herbert Schluter.

Recensie CD Live At Trianon

CD Recensie CD Live At Trianon Sweet Bourbon & Bourbonnettes Sweet Bourbon Blues muzikale smaak. BluesNRoots Corner  Nijmegen Mijn naam is Jan van Eck, Geboren in Goor en door mijn werk bij de NS, sinds 1983 woonachtig in Enschede. Mijn muzikale smaak was op jonge leeftijd behoorlijk stevig, Led Zeppelin, Deep Purple, Nazareth maar gaandeweg ontdek je ook in die stijlen de blues en dat heeft zich doorontwikkeld naar hoofdzakelijk blues. Maar ook andere stijlen hebben mijn aandacht, van jazz, americana, bluegrass tot klassiek, alles valt en staat met mijn gemoedstoestand. De greep van de muziek werd nog eens versterkt door de toenmalige NiX BBBluesclub in Enschede, tegenwoordig NiXenMeeR, een organisatie die mij na aan het hart ligt. CD Recensie Live At Trianon. Daar ben ik ook begonnen met het filmen van optredens (altijd met toestemming van de muzikant) en later ook de fotografie kant en van daaruit is ook het radioprogramma ‘een uurtje van nix’ ontstaan. Enkele jaren geleden ontmoette ik een vriend van vroeger die mij introduceerde bij de toenmalige NiX BB Bluesclub – waar ik Jan van Eck ook ontmoette, net als een heleboel andere mooie mensen met 1 gezamenlijke passie: goeie muziek die met overtuiging gemaakt en gespeeld wordt. Ik zing zelf maar bezoek dus ook regelmatig optredens waar ik dan een ’stukkie’ over schrijf. Ook krijgen we als redactie regelmatig nieuwe albums toegestuurd ter recensie en ook daar schrijven we dan over. Gitarist. Speelde als bassist 8 jaar in de regionale bluesband Joint Venture en 14 jaar in de Nederlandse bekende band Bullfrog Blues Machine. Met laatst genoemde bracht hij mede een aantal Cd’s uit en was support act van o.a. John Mayall en Canned Heat. Speelde met Pat Savage (voorheen Doobie Brothers) op Biker’s Festival België.  Platencontract Munich Records 2003/2005. Initiatiefnemer van Blues & Rock Festival Berg en Dal. Oprichter van Sweet Bourbon en vooral muzikant in hart en nieren