D R U M M E R  Ruben Ramirez.

Ik ben Ruben Ramirez, de drummer van Sweet Bourbon. Ik kom uit Italië (Rome) en ik woon sinds een paar jaar in Nijmegen. Ik ben begonnen met drummen toen ik 16 was en heb sindsdien mijn leven gewijd aan de drums als professionele drummer. Vanaf mijn 23ste jaar ben ik ook drumlessen gaan geven. En in 2015 verhuisde ik naar Nederland.

Van 2005 tot 2015 speelde ik met MYR, een progressieve metalband waarmee ik twee albums heb opgenomen. En van 2014 tot 2015 speelde ik met de metalband Secret Rule waarmee ik ook een album heb opgenomen en vervolgens een Europese tour heb gedaan. Van 2009 tot 2012 speelde ik in de funk, blues en rock band de The Day Walkers.

Enkele interessante samenwerkingen:
– Italiaanse bands als Rezophonic
– Bud Spencer Blues Explosion
– Area 765, ex Ratti Della Sabina
– De Jazz Steps, jazz/fusion.
– Willi De Punk en The Rebels Demens. Een muziek-en theatershow.
– Max Petronilli. Finalist Italiaanse talentenjacht “The Winner is …”.
– Amalia Grè, zanger Italian Disneyfilm “Tinker Bell and the Lost Treasure”
– ‘U Papadia’, een Italiaanse rock / folk artiest
– Hangarvain, rock band, als support-act van de Nite Rain / Europese tour.
– Fruit Of The Original Sin, rockband. Engelse tour in juni 2017

Discografie:
2010 The Days Of Convergence –MYR
2012 The Daywalkers –The Daywalkers
2015 Transposed Emotions –SECRET RULE
2016 Habits –MYR

Drums: Ik ben dol op veelzijdigheid, dus ik heb twee verschillende drumkits. Mijn Pacific Drum en Percussions X7 is perfect voor de zwaardere optredens en grotere locaties, omdat ze groter zijn en een dieper geluid hebben doordat ze van populierenhout zijn gemaakt. De andere set is mijn Tamburo Studio Jazz (esdoornhout). Perfect wanneer ik een lichter geluid wil of voor een kleinere zaal.
Snare: Mijn snaredrum is een signature snare van Pearl Chad Smith (Red Hot Chilli Peppers). Klinkt helder en is een perfecte keuze voor een all-round rocker als ik.
Cymbals: Ik heb verschillende cimbalen. Mijn Zildjian serie K is de meest veelzijdige. Mijn favoriete set. Hier kan ik prima mee uit de voeten van jazz tot pop en van rock tot metal. Daarnaast heb ik ook een specifieke set voor jazzmuziek, de Turkse Millennium cymbals en een specifieke set voor metal, UFIP Bionic en Rough-series.
Elektronische drums:
Als ik wat elektronische muziek wil spelen of gewoon wil experimenteren met ‘sounds’ dan gebruik ik mijn Roland TD-30 drummodule en Roland RT-30 triggers. En hier is mijn FACEBOOK pagina.
Ik ben erg blij met Sweet Bourbon en ik hoop op veel fijne optredens!