L E A D Z A N G E R   René van Onna.

René van Onna, 65 jaar, ruim 25 jaar zanger geweest van the B Machine (rock, soul, funk) en nu eindelijk in een moddervette bluesrock band beland.

Begon in de tachtiger jaren van de vorige eeuw ooit als zanger-gitarist in de Nijmeegse new waveband A Syntax Error. Leerde de beginselen op de gitaar van Woutje Pennings, de bekende en helaas overleden Nijmeegse alleskunner op de snaren. A Syntax Error maakte twee demo’s en ging vervolgens bijna geruisloos over in de soul en funkband The B Machine. Daarin zingt René nog steeds. De gitaar heeft hij aan de wilgen gehangen maar tussen de schuifdeuren hangt deze ‘leftie’ nog wel eens zijn akoestische Yamaha om de schouders.

Hij rekent Jack Bruce en Paul Rodgers nog steeds tot de beste rockzangers ooit.

René is niet een echte ‘ouderwetsche ‘ bluesfanaat maar raakte op zijn dertiende wél helemaal verslingerd aan Cream en de manier waarop die band de blues speelde. Maar evengoed kan hij een potje onvervalste funk erg waarderen. ‘Dat is het mooie van Sweet Bourbon. Ieder bandlid heeft zijn voorkeuren en daardoor ontstaat repertoire dat afwijkt van de klassieke blues. Het knort, funkt, rockt en ontroert soms. Ik voel me prima op mijn gemak in dit bandje. Apparatuur? Ik gebruik een Shure SM 58 de Luxe. Is voor mij voldoende!’

Nog meer informatie is te vinden op mijn FACEBOOK pagina.