Ron van Elten

gitaar

Ron Van Elten werd geboren op 4 oktober 1964 in ’s Hertogenbosch. In zijn jeugd, luisterde zijn oudste broer naar Jimi Hendrix. Zijn muziek inspireerde Ron enorm en op 17-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en probeerde een aantal liedjes te spelen.

Zo’n dertig jaar geleden begon Ron gitaar te spelen bij The Robert Smith Blues Band. Tien jaar lang speelde hij hier ook samen met Willem Van Der Schoof met als hoogtepunt hun optreden op de Fonnefeesten en het spelen als ondersteunende band voor Oscar Benton. Na enige tijd raakte Ron geïnteresseerd in Gipsy Jazz en verliet hij de Robert Smith Blues Band om zich meer op dit genre te concentreren. Hij vond zijn soulmate in Dave Emerald en samen richtten ze de David Emerald Swingtette op.

In deze periode is Ron ook begonnen met het organiseren van het Zigeunerfestival. De eerste editie in Bosvreugd in Tilburg was een groot succes met het optreden van het Rosenberg Trio. Samen met Dave Emerald Swingtette en Koen De Cauter namen ze ook een cd op.